Ik ben Erik

Wordt gedreven door de noodzaak van de tijd, mijn nieuwsgierigheid, passie voor het leven en een scherp afgesteld moreel kompas. Zo maak ik de wereld leefbaarder, duurzamer en socialer, vaak door mooie samenwerkingen met mensen een dosis innovatie en veel inspiratie.

Liefst ben ik als water waar de innovatieve kracht en potentie vrij kan vloeien. Om zo de grenzen van ons kunnen, de wet, organisaties en onze samenleving creatief om te zetten naar prachtige waardevolle oplossingen die de wereld (liefst radicaal) beter maken.

Vanuit de overtuiging dat het anders kan en moet, leef ik het voor. Zo compromisloos mogelijk. M’n tanden erin. De verantwoordelijkheid nemen. Herijken wat de waarden zijn die ons binden, de waarheid onder ogen zien en bereid zijn radicaal te veranderen en (andere) keuzes te maken. Bereid zijn risico’s te lopen, niet in kaart gebracht gebied te verkennen, veelvuldig op mijn bek te gaan en weer op te krabbelen. Lerend van fouten, aannames, falen en successen.

Waar hou ik me nu mee bezig?

Ik ben er voor mensen zoals jou maar natuurlijk heb ik ook zo m’n eigen plannetjes.

Waarmee dan?

Kan echt van alles zijn. Lekker klassiek je helpen de straat over te steken, je huis schoon te maken, je ergens naar toe te brengen of te vergezellen, keertje wandelen met de hond, iets repareren, je boodschappen dragen of doen, kijken naar je website om dat gekke ding op te lossen, meedenken over van alles, luisteren, de stilte met je delen… bedenk ’t maar!

Ik ben er van overtuigd dat er zijn voor mensen in welke vorm dan ook super belangrijk is. Tijd is een luxe geworden. Iets wat we ons moeten kunnen permitteren. We zijn niets anders dan moderne slaven geworden van een economisch model dat niet ten dienste staan van de (globale) samenleving maar de samenleving letterlijk aan het vernietigen is. We verdienen beter, jij verdiend beter. Ik heb tijd, tijd voor jou.

Waar heb ik me mee bezig gehouden?

Waar eigenlijk niet mee :) Het leven brengt je overal. Me met veel plezier en toewijding gestort op dat wat nog niet was, maar bruiste in de niche. Websites bouwen toen iedereen dacht dat internet een fase was, bloggen toen blogs nog niet bestonden, video’s maken en delen toen youtube nog niet eens een idee was, mobiel streamen toen Nokia nog marktleider was en twitteren toen iedereen in de trein nog een krant of een boek las. En dat meestal vanuit mijn eigen praktijk maar ook regelmatig in dienst van. Op zoek naar het magische verbond tussen medium, vorm en inhoud. Dus ben ik me continue aan het heruitvinden om zo mijn steentje bij te dragen.

Wie heb ik geholpen?

Ik heb het geluk gehad om met veel mensen samen te hebben gewerkt die mijn morele kompas en passie deelden. Vaak onder de vleugels van een organisatie of beweging zoals Nederland Kantelt, Operation Education, Content Collective, ICCO, EEN, Giro 555, Total Active Media, Motivaction, Oxfam Novib, 1%CLUB, Natuurmonumenten. Veel met een maatschappelijke en sociale focus. En nu dus weer als mens. Wat kan ik voor jou betekenen?

Laat (van) je horen

Samen kunnen we elkaars dromen, klein en groot, verwezenlijken en die van de wereld.