in Alles komt goed

Mailoogst

Ik liep een beetje achter met het lezen van mijn ontvangen nieuwsbrieven dus vandaag maar eens goed tijd voor gemaakt. Uit de honderden linkjes naar artikelen, muziek, video, fotografie, audio deze deelde ik deze weer met Els. Gewoon spontaan en verschrikkelijk subjectief. Nu deel ik ze ook met jou.

 1. Lekker zappen door jaren zeventiger-, tachtiger- en negentigerjaren televisie maakte mij nostalgisch ondanks dat het erg amerikaans georiënteerd was.
 2. De nieuwsbrief van Ryan begint altijd met een selectie muziek. En dat is ook gelijk de playlist waarin ik de rest van zijn nieuwsbrief lees. Altijd weer een verrassing wat het gaat zijn en zet letterlijk de toon. Deze keer For the first time, Black Country, New Road.
 3. Door het zappen in de jaren zeventig, 1972 om precies te zijn kwam ik ook de trailer van de film Cabaret tegen. Gelijk om mijn watchlist gezet.
 4. Wat als Amsterdam bergen zou hebben gehad? Verleidelijke visualisatie van de stad waar ik al weer meer dan 20 jaar woon.
 5. Epic Games geeft je nu de mogelijkheid een metahuman te maken. Eng en tegelijkertijd geweldig. Zeker na het zien van deze aflevering van Arjen Lubach waar hij ingaat op de rappe ontwikkeling van de technologie die het in de zeer nabije toekomst voor de gewone mens onmogelijk maakt om nep van echt te onderscheiden zowel in beeld als geluid en maakbaar door iedereen met een mobieltje.
 6. De verkiezingen komen eraan en Madeleijn heeft in haar nieuwsbrief (sowieso een aanrader) een heleboel kieswijzers en vergelijkbare tooltjes bij elkaar verzameld. Erg dankbaar daarvoor.
 7. Nog een stukje ontdekte muziek van Ryan. Expect the Unexpected.
 8. Mooi verhaal van een fotograaf die al jaren kikkervisjes volgt in hun ontwikkeling naar wasdom in een meer op de plek waar hij zelf ook groot groeide. Natuurlijk omlijst in prachtig videomateriaal.
 9. Weer wat muziek. Deze keer Max Richter die je verwend met rustgevende pianomuziek tijdens een Tiny Desk (Home) Concert.
 10. Els en ik hebben erg genoten van de video uit de testkeuken van Bon Appétit. Maar het was daar nogal een zooi als het gaat om gelijkheid. Hier deel één van de podcast die je een heel ander kijkje geeft in de keuken.
 11. Na die zware kost even bijkomen met een video waar allemaal skate trucs worden gedaan op de ritme van de muziek. Zo lust ik er nog wel een paar.
 12. En als je geen genoeg krigt van kattenfilmpjes. Hier kun je oneindig genieten
 13. En als je door al dat thuiszitten en beperkte mobiliteit wat lichamelijke oefeningen wilt doen. Dat kan nu ook met behulp van Anime. Zoek je favoriete instructeur op en zweet er op los.
 14. We hadden nog niet zo lang geleden de introductie van de vouwbare schermen. Maar dit uitrolbare scherm spreekt toch meer tot mijn verbeelding. Naadloos over van klein naar groot scherm.
 15. Weer een muziek intermezzo. Deze keer eentje die je een beetje unheimlich laat voelen. Dus ook gelijk erbij geplaatst op mijn lijstje.
 16. Nieuwsgierigheid is geen dier vreemd. Hier het bewijs: Natuurfotografen die door hun onderwerp nader worden bestudeerd.
 17. Een duet van broer en zus met gitaar. Als vader kan ik niet anders dan er een zeer warm hart van krijgen.
 18. Een Victoriaans huis op weg naar de nieuwe stek. Hoe waanzinnig moet het zijn geweest om dat aan je voorbij te zien trekken.

Heb nog steeds niet alle nieuwsbrieven gelezen. Juist degene met de wat zwaardere onderwerpen laat ik meestal wat langer wachten en zijn die vooral voor mij ter leering ende vermaeck en deel ik die ook niet direct. Of ze verschijnen hier op het blog onder de categorie waardevol.

0

Wat vind jij?

Reactie