in Waardevol

Een gewaarschuwd mens…

Top scientists warn of ‘ghastly future of mass extinction’ and climate disruption

Phoebe Weston – 13 januari 2021 – link

The planet is facing a “ghastly future of mass extinction, declining health and climate-disruption upheavals” that threaten human survival because of ignorance and inaction, according to an international group of scientists, who warn people still haven’t grasped the urgency of the biodiversity and climate crises.

“The scale of the threats to the biosphere and all its lifeforms – including humanity – is in fact so great that it is difficult to grasp for even well-informed experts,” they write in a report in Frontiers in Conservation Science which references more than 150 studies detailing the world’s major environmental challenges.

Een meerderheid van de mensheid is er nu van overtuigd dat klimaatverandering waar is, maar ze zien zeker nog niet de urgentie en ernst er van in. En de mensen aan de macht zijn nog steeds op de rem aan het trappen, maar bouwen ondertussen meer dan ooit bunkers in hun achtertuin.

Wachten kan niet meer, we moeten door die zure appel heen bijten en vol gas geven. Het kan als we de gangbare economische paradigma’s durven loslaten en die vrije handen gebruiken om de uitdaging aan te pakken. Een de waanzinnige technologische, innovatieve en collaboratie kwaliteiten van onze soort ligt het niet. Is slechts een kwestie van willen en doen.

0

Wat vind jij?

Reactie