in publicworks

Water

Eigenlijk bestaat Noorwegen uit een onmetelijke gigantische hoeveelheid water wat zijn weg naar het laagste punt aan het zoeken is. En dat heeft in al die miljoenen jaren de stenen waar dat op gebeurd geslepen en geërodeerd. Op elke plek waar het water niet al te snel stroomde pakt het leven zijn kans en zoekt houvast op de glibberige stenen en bedekken deze langzaam met een laag sponsachtig organisch leven waar de grotere planten en bomen weer hun houvast en voedingsbodem in vinden.

Het water druppelt door alles heen samenkomend tot klokende rivieren van smeltwater.

Prachtig om te zien, te beleven en te realiseren en indrukwekkend hoe de mens in eigenlijk een onvriendelijke omgeving ook zich heeft weten te vestigen en mij en mijn camper er via de vele wegen doorheen leid. Zo’n 5 miljoen Noren verspreid over dit grote waanzinnige land waar we Nederland in één van de dalen kunnen laten wegzinken zonder dat iemand het zo merken.

Wat vind jij?