in Werk in uitvoering

Leren we wel de juiste dingen op school?

Ik heb zo mijn mening over onderwijs en dan met name hier in Nederland. Dus leg mijn oor regelmatig te luister. De afgelopen week weer vier mooie video’s gezien die ieder zijn eigen verhaal vertellen over onderwijs.

Informatie en ervaringen over de in augustus 2013 gestarte basisonderwijs voor de nieuwe tijd (O4NT)

Een zeer informatieve analytisch en ook schokkend verhaal van Charlotte Thomson over doelgericht onderwijs in 1992 in Amerika en de vreemde praktijken die verdacht veel lijken op hersenspoelen om de gemiddelde Amerikaan dom en volgzaam te houden.

Een prachtige video van Kahn Academy die je aanspoort te leren. We zijn geboren om te leren en we zijn tot alles in staat als je maar wil oefenen. Falen is leren en elke stap er één.

Wat vind jij?

Reactie