in Werk in uitvoering

Op koers

Vandaag was ik met mijn oudste zoon op gesprek bij de Koers. Een democratische Sudbury school. Het reguliere onderwijs is niet in staat mijn zoon kwalitatief onderwijs te geven, sterker nog weigert dit en berooft daarmee een 11 jarige jongen van zijn vertrouwen in zichzelf, levensvreugde, zijn vrienden en de wil tot leren (faalangst).
Diep tragisch. Een systeem waarvan bekend is dat slecht 70% hier in kan functioneren en waar de andere 30% worden gedrogeerd, verketterd en vervolgt omwille van het falende systeem. 16.000 kinderen zitten thuis wanneer gaan we hier nou eens wat aan doen?

Gelukkig dat er scholen als de Koers zijn. Waar het kind wel centraal staat en er vertrouwen is in de natuurlijke drang tot leren in ieder mens.

“Papa dit was de mooiste dag in mijn leven”. Mijn hart doet pijn en maakt tegelijk een sprong van vreugde.

Wat vind jij?

Reactie