in publicworks

Thema ruimte

Mijn zoon heeft om het kwartaal een thema op school waarvan ze een studie voor doen. En ondanks dat hij nu van school is zijn dit juist de dingen waar hij blij van wordt. De studie is nog erg geörienteerd op de boekvorm en lezen en schrijven maar dat hoeft natuurlijk niet zo te zijn en zeker niet voor iemand die gezegend is met ernstige dyslexie. Vandaar dat wij het heel anders hebben aangepakt.

Het thema dit kwartaal was Ruimte. Eerst zijn we met de klas naar het planetarium geweest in Artis. Daarna hebben we een dagje doorgebracht op de Space Expo en toen zijn we aan de slag gegaan met wat voor aspect hij wilde belichten. Dit waren raketten. Een zeer populair thema onder de jongens. Naast het bekijken van vele lanceringen heeft hij een dag lang meer dan 10 uur gewekt aan een presentatie in powerpoint waar hij een volledige animatie heeft gemaakt van de lancering. Toen hij naar bed ging zij hij dat hij alleen nog maar aan raketten kon denken en zijn presentatie. Een duidelijk geval van flow :))

Ik ben dan ook buitengewoon onder de indruk dat een dyslect met weinig leesvaardigheid de complexiteit van powerpoint en het organiseren van de animatie onder de knie krijgt. Het is als navigeren in een stad zonder de naambordjes te kunnen lezen. Ben trots.

Wat vind jij?

Reactie