in Werk in uitvoering

De geschiedenis en impact van data en statistieken

De BBC documentaire heet The Joy of Stats en wordt verteld door Hans Rosling, de personificering van het tot leven wekken van statistieken. En met de liefde die hij heeft voor de statistieken (en de mens erachter) is de titel helemaal zo gek nog niet. Maar het is zoveel meer.

In een uur verteld Hans over de geschiedenis van data verzameling en het contextualiseren hiervan door middel van statistieken. Hoe dit de wereld heeft veranderd, de huidige wereld maatschappij be├»nvloed en het onze toekomst op zijn kop gaat zetten. Mat andere woorden: kijken!

(de bovenstaande video is een stukje uit de de docu, de docu zelf mag niet worden op de website worden geembed, die moet je rechtstreeks op youtube kijken)

Wat vind jij?

Reactie