in Werk in uitvoering

Mijn internet

Het internet is constant aan het veranderen. En daardoor ook mijn beleving en werkzaamheden binnen dit medium. En regelmatig moet ik weer even met mijn hoofd schudden en een stapje terug doen om te kijken waar ik nu optimaal aan kan bijdragen.

In de afgelopen 10 jaar heb ik elke discipline wel aangeraakt, elke rol vervuld en op menig stoel gezeten maar waar is nu vooral behoefte aan? Wat is nu de bottleneck? waarom dingen niet worden wat ze kunnen zijn, niet de aandacht krijgen die ze verdienen, niet ontwikkeld worden terwijl het in een behoefte voorziet?

Deze holistische bril is cruciaal want online aanwezigheid is geen veredelde digitale folder meer genaamd website. Het heeft grote impact op de organisatie, zowel in methodiek als in organisatie als in communicatie en HR. Want er worden talenten gevraagd die je daarvoor nog niet nodig had. En dan heb ik het nu alleen nog maar over de organisatorische kant. Wat te denken van de snelle veranderingen in communicatievormen online. Hoe ga je daar in mee, hoe raak je daar de juiste snaar en weet je je beoogde publiek, klant te bereiken, te verleiden en te binden?

Meer dan ooit zijn de digitale uitingen een proces die nooit meer stopt, immer in beweging is, vraagt om flexibiliteit, een open geest, transparantie en de bereidheid om te experimenteren.

Wat vind jij?

Reactie